🍨🥯🥞 Légy sütő- és cukrászipari technikus 🥨🥖🥐
A sütő- és cukrászipari technikus képesítéssel rendelkező szakember rendelkezik a pék🍞 és a cukrász🍮 szakma alapjainak ismereteivel is. Keresett szakma, hiszen a vállalkozásoknak is nagy szükségük van a sokrétű szakmai tudással rendelkező szakemberekre. A technikus képesítés birtokában jó áttekintőképességgel, irányítóképességgel és az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással kell rendelkezni.
KOMPETENCIAELVÁRÁS:
👌 kézügyesség,
🌈 színlátás,
👅 ízérzékelés,
👥 csapatmunka, együttműködés.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:
• cukrásztechnológiai alapműveleteket végez;
• sütőipari és cukrászati késztermékeket készít;
• diétás és különleges táplálkozási igényű termékeket készít;
• sütőipari és cukrászati termékeket minősít;
• sütőipari és cukrásztechnológiai alapműveleteket végez;
• péktermékeket készít;
• termeléstervezési és szervezési feladatokat végez;
• minőségbiztosítási dokumentumokat vezet;
• minőségbiztosítási ellenőrzéseket végez;
• gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat végez, a késztermékeket ellenőrzi és minősíti;
• technológiai berendezéseket, gépeket beállít, üzemeltet;
• a termékgyártás víz- és energiagazdálkodását megszervezi;
• részt vesz a személyi és az üzemi technológiai higiénia ellenőrzésében;
• a melléktermékeket, hulladékokat kezeli, esetleg hasznosítja.
Ajánlott mindenki számára, aki szereti a szervezést, a gépeket, az édességeket, akiket érdekel a süteménykészítés, a kenyérfélék és a péksütemények előállítása. Azoknak is ajánlott, akik szakirányú felsőfokú végzettséget szeretnének szerezni.
A szakma megnevezése | Sütő- és cukrászipari technikus |
Szakma azonosítószáma | 5 0721 05 13 |
Tervezett kezdés | 2024. szeptember |
Képzőintézmény | KMASZC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 2750 Nagykőrös, Ceglédi út 24. |
Telefon | +36 53 351 922 |
E-mail cím | titkarsag@toldiszki.hu |
OM azonosító | 035269/017 |
Képzés időtartama | 10 hónap |
Képzési napok | Péntek: 15:00 – 20:00 Szombat: 08:00 – 13:00 |
Képzésen való részvétel feltételei | Érettségi végzettség Foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely által kiállított szakmai alkalmassági igazolás |
Szakmai végzettséggel betölthető munkakörök | Élelmiszer-ipari technikus Cukrász Pék, édesiparitermék-gyártó |
Képzés díja | Az első két szakma megszerzése ingyenes |
KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.