Széchenyi 2020 befektetés a jövőbe
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

SÜTŐ- ÉS CUKRÁSZIPARI TECHNIKUS KÉPZÉS NAGYKŐRÖS

🍨🥯🥞 Légy sütő- és cukrászipari technikus 🥨🥖🥐

A sütő- és cukrászipari technikus képesítéssel rendelkező szakember rendelkezik a pék🍞 és a cukrász🍮 szakma alapjainak ismereteivel is. Keresett szakma, hiszen a vállalkozásoknak is nagy szükségük van a sokrétű szakmai tudással rendelkező szakemberekre. A technikus képesítés birtokában jó áttekintőképességgel, irányítóképességgel és az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással kell rendelkezni.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

👌 kézügyesség,
🌈 színlátás,
👅 ízérzékelés,
👥 csapatmunka, együttműködés.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• cukrásztechnológiai alapműveleteket végez;
• sütőipari és cukrászati késztermékeket készít;
• diétás és különleges táplálkozási igényű termékeket készít;
• sütőipari és cukrászati termékeket minősít;
• sütőipari és cukrásztechnológiai alapműveleteket végez;
• péktermékeket készít;
• termeléstervezési és szervezési feladatokat végez;
• minőségbiztosítási dokumentumokat vezet;
• minőségbiztosítási ellenőrzéseket végez;
• gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat végez, a késztermékeket ellenőrzi és minősíti;
• technológiai berendezéseket, gépeket beállít, üzemeltet;
• a termékgyártás víz- és energiagazdálkodását megszervezi;
• részt vesz a személyi és az üzemi technológiai higiénia ellenőrzésében;
• a melléktermékeket, hulladékokat kezeli, esetleg hasznosítja.

Ajánlott mindenki számára, aki szereti a szervezést, a gépeket, az édességeket, akiket érdekel a süteménykészítés, a kenyérfélék és a péksütemények előállítása. Azoknak is ajánlott, akik szakirányú felsőfokú végzettséget szeretnének szerezni.

A szakma megnevezéseSütő- és cukrászipari technikus
Szakma azonosítószáma5 0721 05 13
Tervezett kezdés2024. szeptember
KépzőintézményKMASZC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
2750 Nagykőrös, Ceglédi út 24.
Telefon+36 53 351 922
E-mail címtitkarsag@toldiszki.hu
OM azonosító035269/017
Képzés időtartama10 hónap
Képzési napokPéntek: 15:00 – 20:00
Szombat: 08:00 – 13:00
Képzésen való részvétel feltételeiÉrettségi végzettség
Foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely által kiállított szakmai alkalmassági igazolás
Szakmai végzettséggel betölthető munkakörökÉlelmiszer-ipari technikus
Cukrász
Pék, édesiparitermék-gyártó
Képzés díjaAz első két szakma megszerzése ingyenes

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.

A jelentkezéshez kattints a jelentkezés gombra
Vissza felülre
Megszakítás