Széchenyi 2020 befektetés a jövőbe
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

TARTÓSÍTÓIPARI TERMÉK-KÉSZÍTŐ FELNŐTTKÉPZÉS

❄️🍅Légy tartósítóipari termék-készítő!🍅❄️

Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
A tartósítóipar termékei nagyon nagy segítséget jelentenek a háztartásokban és a közétkeztetésben. A tartósítóipar biztosítja, hogy mindig elérhetőek legyenek a gyümölcsbefőttek🍎🥫, a savanyúságok🥒 és a fagyasztott termékek❄️.
Ma már elképzelhetetlen, hogy a mélyhűtőben ne legyen fagyasztott gyümölcs❄️🍒 vagy zöldség❄️🥦, vagy azonnal süthető pizzalap🍕, de a pizzára kent paradicsomszószt🍅 is itt állítják elő. Ennek az iparágnak köszönhetőek az asztalt gyümölcsök és a szárított zöldségekből készülő ételízesítők is. Ez a szakember készíti a bébiételeket, valamint a rostos és szűrt 🍑gyümölcs- és zöldségleveket🥕 is.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• a gyártáshoz szükséges alapanyagokat átveszi, minősíti, tisztítja, kezeli, minőségét ellenőrzi, tárolja, előkészíti;
• zöldségkonzerveket gyárt;
• gyümölcskonzerveket/befőtteket gyárt;
• zöldség- és gyümölcssűrítményeket készít;
• lekvárokat, szörpöket, pulpokat, velőket állít elő;
• szárítmányokat, savanyúságokat készít;
• húskonzerveket (fél-és teljes) gyárt;
• készételkonzerveket gyárt;
• hőelvonással tartósított termékeket állít elő;
• vállalkozást indít, működtet, termékeket értékesít.

A szakma megnevezéseTartósítóipari termékkészítő
Szakma azonosítószáma4 0721 05 16
Tervezett kezdés2024. szeptember
KépzőintézményKMASZC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Telefon+36 1 433 1200
E-mailfelnottkepzes@bercsenyisuli.hu
OM azonosító035269/003
Képzés időtartama1+2 félév
1. félév ágazati alapoktatás (2024. szeptember – december)
2-3. félév szakirányú oktatás (2025. január – 2026. január)
Képzési napokElmélet: online módon heti 1 délután (digitális tananyaggal)
Gyakorlat: heti 1 alkalom jelenléti oktatással
ÉrtékelésekÉvközi mérések online tesztekkel
Ágazati alapvizsga az alapoktatás végén
Előzetes tudás beszámításaLehetőség van szakirányú végzettség és egyéb szakirányú szakmai tapasztalat beszámítására
A beszámításkor figyelembe vehető bármilyen élelmiszeripari végzettség vagy egyéb élelmiszeriparral összefüggő végzettségek, szakmai tapasztalatok
Képzésen való részvétel feltételeiAlapfokú iskolai végzettség
Foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely által kiállított szakmai alkalmassági igazolás
Szakmai végzettséggel betölthető munkakörökGyümölcs- és zöldségfeldolgozó, – tartósító: Gyümölcs tartósító Gyümölcsfeldolgozó Gyümölcsléfejtő Gyümölcsválogató, osztályozó Káposztasavanyító Mustárfeldolgozó Savanyító Zöldségszárító Zöldségtartósító Zöldségfeldolgozó Zöldségválogató, osztályozó
Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője: Aszaló, élelmiszeripar Autoklávkezelő, konzerválás Bepárlókezelő Élelmiszeripari nyersanyagfeldolgozó Gyümölcslékészítő Gyümölcslészűrő-gép kezelője Gyümölcsprésgép-kezelő Italgyártó gép kezelője Konzervdoboz gőzölő Konzervfőző Konzervipari automatagép-kezelő Konzervipari nyersanyagfeldolgozó Konzervipari porítógép-kezelő Konzervipari szárítógép kiszolgáló Konzervpasztörizáló Konzervsterilizáló Palettázógép-kezelő
Képzés díjaA képzés ingyenes az első szakmájukat megszerzők részére, illetve a második szakmát szerzők esetében a jogszabály (2019. évi LXXX. tv. 3. §) szerint három tanéven keresztül

Tanulni vágyó felnőttek az alábbi „Jelentkezés” gombon/linken keresztül tudnak jelentkezni:
Jelentkezéshez kattints a jelentkezés gombra.

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.

Vissza felülre
Megszakítás