Széchenyi 2020 befektetés a jövőbe
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

BOR- ÉS PEZSGŐGYÁRTÓ TECHNIKUS FELNŐTTKÉPZÉS

  • felnőttképzési jogviszony
  • 1-2 év alatt elvégezhető képzések
  • heti 2-3 alkalommal kell jelen lenni (online és jelenléti)
  • diákigazolvány igényelhető (levelező típusú)
  • INGYENES (első két szakma esetén)
  • kellő jelentkező esetén nappali munkarendben is induló képzések (tanulói jogviszony 25 éves korig)

🍇🍷🍾🍇Légy bor- és pezsgőgyártó technikus🍇🍷🍾🍇


A bor- és pezsgőgyártó technikus közreműködik a szőlőtermesztés🍇, a borkészítés🍷, a pezsgőgyártás🍾 területén mikro-, kis-, közép- és nagyvállalkozásokban a termelés irányításában, szervezésében, a termékek menedzselésében. Csoportvezetői, pincemesteri, üzemi technológusi feladatokat lát el. Képes önálló vállalkozás indítására és működtetésére. A borturizmusba kapcsolódva önálló vendéglátási feladatokat végez. A technikus képesítés birtokában jó áttekintőképességgel, irányító képességgel és az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással kell rendelkezniük.

A képzés megnevezéseBor– és pezsgőgyártó technikus
Szakma azonosító száma5 0721 05 01
Tervezett kezdés2025. szeptember
KépzőintézményKözép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola
Telefonszám+36 30 271 3766 (hétfőtől péntekig)
E-mail címtitkarsag@borasziskola.hu
OM azonosító035269/011
Képzés időtartama2 tanév
Képzési napokHétfő, kedd: 15:30 – 20:30
Képzésen való részvétel feltételei– érettségi
– szakmai alkalmassági igazolás
Jelentkezési határidő2025.08.15.
Maximális csoportlétszám36 fő

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• elvégzi és ellenőrzi a szőlő éves munkáit;
• megtervezi és irányítja a szüretet;
• elvégzi és ellenőrzi a szőlő átvételét, feldolgozását;
• elvégzi és ellenőrzi a must kezelését, javítását, tartósítását;
• mustot erjeszt, fehér-, rozé- és vörösbort készít;
• pezsgőt készít;
• bort tárol, kezel;
• borkülönlegességeket készít;
• szénsavas borokat készít;
• bort palackoz;
• bort minősít érzékszervi és laboratóriumi vizsgálatokkal;
• gyártási és hatósági dokumentációkat vezet;
• bormarketing, borturizmus feladatait tervezi, végzi.

Ajánlott mindenki számára, aki érdeklődik a szőlő termesztése, feldolgozása és a bor készítése iránt. Akik elkötelezettek a jó minőségű és méltán híres magyar borok készítése és jó hírének fenntartása és emelése iránt.


KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.

A jelentkezéshez kattints a jelentkezés gombra
Vissza felülre
Megszakítás