Széchenyi 2020 befektetés a jövőbe
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

MÉHÉSZ KÉPZÉS ONLINE ELMÉLETI ÓRÁKKAL ÉS GYAKORLATI HELY BIZTOSÍTÁSÁVAL

Szakképesítésre felkészítő szakmai képzés

Képzésünk során elsajátíthatja mindazt a méhekkel és a mézkészítéssel kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudást, melynek birtokában önálló vállalkozást képes működtetni. Az elméleti oktatás mellett a gyakorlati képzést is biztosítjuk.

A képzés megnevezéseMéhész
Pk azonosító08113004
Tervezett kezdés2024.10.12.
KépzőintézményKözép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum
EngedélyszámE/2021/000028
Képzés időtartama6 hónap
Tervezett képzési napokPéntek délután – szombat
Képzésen való részvétel feltételei Alapfokú iskolai végzettség
Foglalkozásegészségügyi szakellátóhely által kiállított szakmai alkalmassági igazolás
Munkaterület leírásaA méhész méhcsaládokat kezel, kialakítja a telelő fészket, etetéssel biztosítja a telelő élelem mennyiségét. Elvégzi a méhek gyógykezelését. Megvédi a lépkészletét a kártevőktől, biztosítja a méhek nyugodt telelését. Lépeket selejtez, kiolvasztja a viasztartalmukat. Leülepíti és letisztítja a viaszt, tárolja és műlépre cseréli. Új kereteket készít, ezeket behuzalozza, majd beműlépezi. Felújítja a kaptárait, méhészeti eszközeit. Serkenti a méhcsaládjait, bővíti a fészket, kiegyenlíti a méheket, rajzást gátol. Befogja és betelepíti a rajokat. Felkészíti a méhcsaládokat az aktuális hordásra, méhanyát korlátoz, megnyitja a méztereket. Virágzó növénykultúrát keres, engedélyt kér a méhek telepítésére, előkészíti a terepet a kaptárak lepakolásához. Vándoroltatja méheit, ennek megtörténtét bejelenti, elérhetőségét és a veszélyt jelző táblákat a vándorhelyen kifüggeszti. Mézet, lépesmézet, viaszt termel. Méhteleníti a mézes kereteket, beszállítja, lefedelezi és kipörgeti a mézet, szűri, pihentetés után letisztítja, majd tárolja. Kezeli a mézes fedelezést. Virágport termel, összegyűjti, megszárítja, megtisztítja és tárolja. Méhpempőt, méhmérget termel, propoliszt gyűjt. Méhanyákat nevel, pároztat és anyásít. Méhcsaládokat szaporít. Feldolgozza a méhészeti termékeket.
Képzés témaköreiA méhészet története és technológiája Méhbiológiai és méhegészségügyi ismeretek A méhlegelő és méhes megporzás ismeretei Méhészeti jogi és vállalkozási ismeretek
Képzés elvégzésével megszerezhető dokumentumTanúsítvány
Vizsgával kapcsolatos információkA képzést sikeresen elvégzők a tanúsítvány birtokában jelentkezhetnek szakképesítő vizsgára akkreditált vizsgaközpontnál. A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum mellett működő Szakmai Vizsgaközpont vállalja a képzéseinken résztvevők számára a vizsga megszervezését és lebonyolítását. (www.szakmaivizsgakozpont.hu) A vizsga díját a vizsgaközpont határozza meg. A képzési díj a vizsga díját nem tartalmazza!
A képzés helyszíneKözép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum, 1062 Budapest Andrássy út 63-65.
Polyák Méhészet, Verseg
Képzés díjaIngyenesen elvégezhető
KapcsolattartóVeress Borbála
Telefon+36 30 320 0137
E-mailfelnottkepzes.magyula@gmail.com
A jelentkezéshez kattints a jelentkezés gombra
Vissza felülre
Megszakítás