Széchenyi 2020 befektetés a jövőbe
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

ERJEDÉS- ÉS ÜDÍTŐITAL-IPARI TERMÉKKÉSZÍTŐ

🥤🍺 Légy erjedés- és üditőital-ipari termékkészítő! 🍺🥤

Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakmai végzettség megszerzésével zárul.

Ezzel a szakmával rendelkező szakember az összetett ismereteinek köszönhetően keresett munkaerővé válhat. Ide tartozik az üdítőital gyártás, a sörgyártás 🍺, a pálinkagyártás 🍸 és a szikvízgyártás 💧 is. Az erjedésipar elsőre ismeretlennek tűnhet, de termékeit napi szinten fogyaszthatjuk. Erjedésen alapul a szesz, az ecet és az élesztő gyártása is. Emellett a szeszes italokat is az erjedésipari szakemberek készítik.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• élelmiszerbiztonsági és üzembiztonsági feladatokat lát el;
• vállalkozást indít, működtet, termékeket értékesít;
• alkalmazza a jövedéki termékekre vonatkozó törvény szabályait;
• alapanyag átvételt, minősítést és előkészítést végez;
• szikvizet, üdítőitalt, ásványvizet gyárt;
• malátát és sört gyárt;
• gyümölcspálinkát és szeszt gyárt;
• szeszesitalt gyárt;
• keményítőt és keményítő hidrolizátumot gyárt;
• sütőélesztőt gyárt;
• ecetet gyárt.

A szakma megnevezéseErjedés- és üdítőital-ipari termékkészítő
Szakma azonosítószáma4 0721 05 07
Tervezett kezdés2024. szeptember
KépzőintézményKMASZC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Telefon+36 1 433 1200
E-mail címfelnottkepzes@bercsenyisuli.hu
OM azonosító035269
Képzés időtartama1+2 félév
1. félév ágazati alapoktatás (2024. szeptember – december)
2-3. félév szakirányú oktatás (2025. január – 2026. január)
Képzési napokElmélet: online módon heti 1 délután (digitális tananyaggal)
Gyakorlat: heti 1 alkalom jelenléti oktatással
ÉrtékelésekÉvközi mérések online tesztekkel
Ágazati alapvizsga az alapoktatás végén
Előzetes tudás beszámításaLehetőség van szakirányú végzettség és egyéb szakirányú szakmai tapasztalat beszámítására
A beszámításkor figyelembe vehető bármilyen élelmiszeripari végzettség vagy egyéb élelmiszeriparral összefüggő végzettségek, szakmai tapasztalatok
Képzésen való részvétel feltételeiAlapfokú iskolai végzettség
Foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely által kiállított szakmai alkalmassági igazolás
Szakmai végzettséggel betölthető munkakörökSzikvízgyártó
Szörpfőző
Szörpkészítő
Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője: Malátagyártó gép kezelője
Borász és egyéb szeszesitalgyártó, szikvízkészítő: Sörerjesztő, Sörfokoló, Söripari munkás, Sörgyártó
Csomagoló-, palackozó- és címkézőgép kezelője
Képzés díjaA képzés ingyenes az első szakmájukat megszerzők részére, illetve a második szakmát szerzők esetében a jogszabály (2019. évi LXXX. tv. 3. §) szerint három tanéven keresztül

Tanulni vágyó felnőttek az alábbi „Jelentkezés” gombon/linken keresztül tudnak jelentkezni:
Jelentkezéshez kattints a jelentkezés gombra.

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.

Vissza felülre
Megszakítás