Széchenyi 2020 befektetés a jövőbe
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

A dísznövénykertész szakember önállóan megtervezi, illetve megszervezi a dísznövények (egynyári-, kétnyári-, évelő dísznövények, az örökzöld és lombhullató fás szárú dísznövények, valamint növényházi dísznövények) termesztési és értékesítési folyamatait. Tudatos szakemberként számításokat végez, számításai során ismeri a szakmai szoftverek használatát. Ellátja a dísznövények szaporítási feladatait, előkészíti a szaporítóanyagot, elvégzi a növények telepítését, illetve az ahhoz szükséges talajelőkészítési és talajvédelmi munkálatokat és a tápanyagutánpótlást. Kiválasztja az adott dísznövényekhez megfelelő növénytermesztési technológiákat. Növényalkalmazási és növényelhelyezési szaktanácsot ad. Gyomirtást, öntözést és növényápolási munkát végez.

A képzés megnevezése
Dísznövénykertész
Pk azonosító08125001
Tervezett kezdés2024.09.21.
KépzőintézményKMASZC Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola
EngedélyszámB/2024/000085
Képzés időtartama11 hónap
Képzési napokSzombat
Képzésen való részvétel feltételei Érettségi végzettség
Foglalkozásegészségügyi szakellátóhely által kiállított szakmai alkalmassági igazolás
Munkaterület leírásaA dísznövénykertész szakember önállóan megtervezi, illetve megszervezi a dísznövények (egynyári-, kétnyári-, évelő dísznövények, az örökzöld és lombhullató fás szárú dísznövények, valamint növényházi dísznövények) termesztési és értékesítési folyamatait. Tudatos szakemberként számításokat végez, számításai során ismeri a szakmai szoftverek használatát. Ellátja a dísznövények szaporítási feladatait, előkészíti a szaporítóanyagot, elvégzi a növények telepítését, illetve az ahhoz szükséges talajelőkészítési és talajvédelmi munkálatokat és a tápanyagutánpótlást. Kiválasztja az adott dísznövényekhez megfelelő növénytermesztési technológiákat. Növényalkalmazási és növényelhelyezési szaktanácsot ad. Gyomirtást, öntözést és növényápolási munkát végez.
Képzés témaköreiDísznövényismeret
Dísznövénytermészetés
Műszaki ismeretek
Képzés elvégzésével megszerezhető dokumentumTanúsítvány
Vizsgával kapcsolatos információkA képzést sikeresen elvégzők a tanúsítvány birtokában jelentkezhetnek szakképesítő vizsgára akkreditált vizsgaközpontnál. A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum mellett működő Szakmai Vizsgaközpont vállalja a képzéseinken résztvevők számára a vizsga megszervezését és lebonyolítását. (www.szakmaivizsgakozpont.hu) A vizsga díját a vizsgaközpont határozza meg. A képzési díj a vizsga díját nem tartalmazza!
A képzés helyszíneKMASZC Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola
1106 Budapest Maglódi út 8.
Képzés díjaA képzés ingyenesen elvégezhető, amennyiben nem rendelkezik még két államilag finanszírozott szakmával vagy egy szakképesítéssel.
Amennyiben nem jogosult a képzés ingyenes elvégzésére, a képzés díja 295.000,-Ft
KapcsolattartóVeress Borbála
E-mailfelnottkepzes.magyula@gmail.com
A jelentkezéshez kattints a jelentkezés gombra
Vissza felülre
Megszakítás