
5 ÉVES KÉPZÉS: szakmai végzettség és érettségi megszerzésével zárul
Dióhéjban: Mit csinál?
Kézműves vagy ipari környezetben csokit, cukorkát, kekszet, bonbont készít. Gépeket kezel, csomagol, minőséget ellenőriz, mindezt tervezési és szervezési feladatokkal tarkítva.
Hol dolgozik általában?
Édesipari üzemekben és műhelyekben.
Az édességek mögött tudomány és technológia áll – ezzel a szakmával a kezedben pedig akár te is irányíthatod a folyamatokat!
Az édesipari technikus a csokoládé, cukorka, nápolyi vagy más édességek előállítását tervezi
és felügyeli. Átveszi, raktározza és előkészíti a gyártáshoz szükséges nyersanyagokat, ért a szakma
gépparkjához. Irányítja a gyártósorokat, ellenőrzi a receptúrákat, gondoskodik a minőségről.
Az elkészült termékeket csomagolja és a tárolást is szakszerűen végzi. Ha érdekel, hogyan lehet
egy ötletből eladható termék, és nem riadsz vissza a kapcsolódó technológiától, lehet, hogy
megtaláltad a neked való szakmát!
A te iskolád: Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola
KOMPETENCIAELVÁRÁS
- 👌 kézügyesség,
- 🌈 színlátás,
- 👅 ízérzékelés,
- 👥 csapatmunka, együttműködés.


Nyolcadikosok figyelem!
A továbbtanuláshoz a jelentkezést az osztályfőnökötökön keresztül kell intézni!
ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:
Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola
