
5 ÉVES KÉPZÉS: szakmai végzettség és érettségi megszerzésével zárul
Dióhéjban: Mit csinál?
Elkészíti a cukrászati termékeket, illetve szervezi és felügyeli az előállítás munkafolyamatait, mindemellett figyel a speciális táplálkozási igényekre, a marketingre, vendégkapcsolatokra is. Koordinálja és vezeti a cukrászat működését is.
Hol dolgozik általában?
Cukrászatokban, cukrászüzemekben, akár saját vállalkozásban.
Itt nem kizárólag a sütésben leszel profi, hanem a tervezésben, szervezésben és irányításban is – te lehetsz a cukrászat nagymestere!
A cukrász szaktechnikus nemcsak édességeket készít, hanem irányítja és felügyeli a cukrászat munkafolyamatait. Megtervezi a terméksort, kiszámolja a hozzávalók mennyiségét, betartja és betartatja a higiéniai szabályokat. Ügyel a termékek ízbeli változatosságára, esztétikai megjelenítésére. A termékválaszték kialakításánál figyel a vendégek, megrendelők igényeire. Felelős a cukrászati termékek minőségéért, mennyiségéért, a rendelési időpontok betartásáért. Kialakítja a cukrászat üzletpolitikáját és marketingstratégiáját, ápolja az üzleti -és vendégkapcsolatokat. Olyan szakember, aki jól ismeri az alapanyagokat, a technológiákat, üzleti érzéke is van, illetve a vendégek igényeire is nyitott.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
- 👌 kézügyesség,
- 🌈 színlátás,
- 👅 ízérzékelés,
- 👥 csapatmunka, együttműködés.


Nyolcadikosok figyelem!
A továbbtanuláshoz a jelentkezést az osztályfőnökötökön keresztül kell intézni!
ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:
Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola
Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
