Széchenyi 2020 befektetés a jövőbe
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

KISTERMELŐI ÉLELMISZER-ELŐÁLLÍTÓ FELNŐTTKÉPZÉS – SZÉCSÉNY

🍠🍆🍐🍎Légy kistermelői élelmiszer-előállító!🍠🍆🍎🍐

Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A kistermelői élelmiszer-előállító egy összetett szakma. Egyesül benne több élelmiszeripari szakma. A kistermelő munkája során nem nagyipari módszerekkel készíti az élelmiszereket, hanem kis mennyiségben, az általa megtermelt nyersanyagokra építve. Tevékenysége során kiemelt figyelmet kell fordítania a kistermelőkre vonatkozó jogszabályok és az élelmiszerek előállítására vonatkozó élelmiszerbiztonsági előírások betartására.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

😉 kezdeményezőképesség,
🥰 elköteleződés,
👌 kézügyesség,
👅 ízérzékelés,
🧐 felelősségérzet,
👫 kapcsolatépítés.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• közvetlenül ellátja a fogyasztót kis mennyiségű, általa megtermelt alaptermékkel vagy az általa betakarított, összegyűjtött, vadon termő alaptermékkel vagy az azokból előállított késztermékekkel;
• kistermelői zöldség- és gyümölcsfeldolgozást, kistermelői húsfeldolgozást, kistermelői sütőipari termékek előállítását, kistermelői cukrász- és édesipari termékek előállítását, kistermelői erjedésipari termékek előállítását, kistermelői tejtermékek előállítását végez az élelmiszerbiztonság és a higiéniai előírások figyelembevételével;
• szerződéseket, megállapodásokat, számlákat, egyéb okmányokat tölt ki;
• árubeszerzést végez;
• nyilvántartja a készleteket, bevételeket és kiadásokat.

A szakma megnevezéseKistermelői élelmiszer-előállító
Szakma azonosítószáma4 0721 05 10
Tervezett kezdés2024. szeptember
KépzőintézményKMASZC Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Telefon+36 32 370 573
E-mail címlipthayiskola@gmail.com
OM azonosító035269/024
Képzés időtartama1+2 félév
1. félév ágazati alapoktatás (2024. szeptember – december)
2-3. félév szakirányú oktatás (2025. január – 2026. január)
Kistermelők a szakmát 1 tanév alatt megszerezhetik!
Képzési napokElmélet: online módon heti 1 délután (digitális tananyaggal)
Gyakorlat: heti 1 alkalom jelenléti oktatással
ÉrtékelésekÉvközi mérések online tesztekkel
Ágazati alapvizsga az alapoktatás végén
Előzetes tudás beszámításaLehetőség van szakirányú végzettség és egyéb szakirányú szakmai tapasztalat beszámítására
A beszámításkor figyelembe vehető bármilyen élelmiszeripari végzettség vagy egyéb élelmiszeriparral összefüggő végzettségek, szakmai tapasztalatok
Képzésen való részvétel feltételeiAlapfokú iskolai végzettség
Foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely által kiállított szakmai alkalmassági igazolás
Szakmai végzettséggel betölthető munkakörökHúsfeldolgozó
Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó, -tartósító
Tejfeldolgozó, tejtermékgyártó
Pék, édesiparitermék-gyártó
Képzés díjaA képzés ingyenes az első szakmájukat megszerzők részére, illetve a második szakmát szerzők esetében a jogszabály (2019. évi LXXX. tv. 3. §) szerint három tanéven keresztül

I

Jelentkezéshez kattints a jelentkezés gombra.

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.

Vissza felülre
Megszakítás