Széchenyi 2020 befektetés a jövőbe
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Idén is karácsonyi adományakciót szervezett a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum

A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, ezért elkötelezett jótékony célú tevékenységek lebonyolításában. Az intézmény tavaly ilyenkor hagyományteremtő szándékkal egy adományprojektet valósított meg, melynek keretein belül a Centrum iskolái közvetlenül az ünnepek előtt kórházban fekvő beteg gyerekek karácsonyához kívántak hozzájárulni élelmiszeradománnyal és karácsonyi díszekkel. A tavalyi jótékony cselekedet idén sem maradt el az intézmény részéről: 2021. 12. 20-án négy iskola felajánlását juttatta el a Centrum a Terézvárosi Család- és Gyermekjóléti Központ Családok Átmeneti Otthonába.

A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum 2022-es jótékonysági kampányának keretein belül karácsonyi asztalai díszeket, ízfokozó, valamint tartósítószer-mentes gyümölcsleveket, klasszikus diós- és mákos bejgliket, valamint aprósütemény- és csokoládécsomagot juttatott el a Terézvárosi Család- és Gyermekjóléti Központ Családok Átmeneti Otthonába, folytatva ezzel a tavaly hagyományteremtő szándékkal életre hívott karácsonyi adományozást. A bejglik a Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola tanműhelyében szakmai gyakorlatot teljesítő diákok és oktatóik által készültek hagyományos eljárásokkal, míg a gyümölcsitalok a Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szakoktatóinak és tanulóinak keze munkáját dicsérik – utóbbiak hozzáadott ízfokozók és tartósítószer nélkül készülnek. Az aprósütemény- és csokoládécsomag tartalmát a Közép-magyarországi ASzC Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai és oktatói készítették és állították össze, a csodaszép karácsonyi díszeket pedig a Közép-magyarországi ASzC Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola virágkötő közösségének köszönhetjük: a dekorációk az otthon belső tereinek karácsonyi díszbe öltöztetését szolgálják majd az ünnepi időszakban.

A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum iskolái évek óta hangsúlyt fektetnek a jótékonyságra a tanulók bevonásával: volt már példa többek közt elhanyagolt közterület rendbehozására kert- és parképítő szakon tanuló gyerekek közreműködésével, illetve gyakori, hogy iskolai összefogás mentén a diákok csatlakoznak a Cipősdoboz Akcióhoz vagy iskoláink tanulói is önkéntes szerepet vállalnak a MikulásGyárban.

A társadalmi felelősségvállalás tehát az intézmény számára fontos működési elem és célkitűzés is egyben, így az Agrárszakképzési Centrum a profiljához kapcsolódóan igyekszik segíteni azokat, akik támogatásra szorulnak.

Vissza felülre
Megszakítás