Tervezett indulás: 2023. május 13.
HACCP rendszer kiépítés és üzemeltetés
Az élelmiszeriparban a HACCP rendszer üzemeltetésével foglalkozol? Esetleg szeretnél az élelmiszeripari üzemed számára HACCP rendszert kiépíteni, a rendszert felülvizsgálni, bővíteni? A HACCP rendszer kiépítésével és működtetésével foglalkozó tanfolyamunkon megismerkedhetsz a HACCP rendszer felépítésével, működésével, a főbb jogszabályi előírásaival. Megismerheted a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) és Jó Higiéniai Gyakorlat (GHP) jelentőségét, a HACCP rendszer működtetésével kapcsolatos dokumentációk szakszerű vezetését.
A képzés során oktatott főbb témakörök:
- Codex iránymutatás alkalmazása a HACCP rendszer kialakításában, definíciók
- Jó higiéniai gyakorlat és Jó gyártási gyakorlat szerepe a HACCP-ben
- HACCP alapelvek
- HACCP rendszer kialakítása (folyamatábra készítés, PRP-k és szabályozó intézkedések kialakítása, veszélyek értékelése, döntési fa használata, CCP-k és oPRP-k felügyeleti, javító és helyesbítő tevékenységei, validálás és verifikálás módszerei)
- HACCP dokumentáció elemei
- Termékcsalás és termékvédelem az élelmiszeriparban
A képzés tervezett indulása: 2023. február 18-tól szombati napokon ( 3 alkalommal), 5 óra/alkalom
Részvételi díj: 15000 Ft/fő
Minimum létszám: 10 fő
Képzési helyszín: Közép-Magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, 1106 Budapest, Maglódi út 4/B
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362