Széchenyi 2020 befektetés a jövőbe
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

CUKRÁSZ SZAKTECHNIKUS FELNŐTTKÉPZÉS – BUDAPEST

  • felnőttképzési jogviszony
  • 1-2 év alatt elvégezhető képzések
  • heti 2-3 alkalommal kell jelen lenni (online és jelenléti)
  • diákigazolvány igényelhető (levelező típusú)
  • INGYENES (első két szakma esetén)
  • kellő jelentkező esetén nappali munkarendben is induló képzések (tanulói jogviszony 25 éves korig)

Cukrász szaktechnikus felnőttképzés indul a KMASZC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola, Minősített Tehetséggondozó Műhelyben 2025. szeptemberi kezdéssel!

A cukrász szaktechnikus a cukrászatokban beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végez, irányít. A termelési tevékenysége során cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat állít elő, összehangolja, ellenőrzi a különböző termelési munkafolyamatokat. Figyelembe veszi a különleges táplálkozási célra készülő cukrászati termékek előállítására vonatkozó előírásokat, a cukrászati recepteket ennek megfelelően átalakítja. Ügyel a termékek ízbeli változatosságára, esztétikai megjelenítésére. A termékválaszték kialakításánál figyelembe veszi a vendégek, megrendelők igényeit. Felelős a cukrászati termékek minőségéért, mennyiségéért, a rendelési időpontok betartásáért. A cukrászati termelés során szakszerűen használja a munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket, készülékeket, megszervezi a karbantartásukat. Csapatmunkában együttműködik a cukrászat és a cukrászda munkatársaival. Összehangolja a cukrászat fő és mellék munkafolyamatait. Kialakítja a cukrászat üzletpolitikáját és marketingstratégiáját, ápolja az üzleti-és vendégkapcsolatokat. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a cukrászat működését. Foglalkozik az értékesítéssel, a vendégek visszajelzéseivel, panaszaival, felvetéseivel, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Az árugazdálkodási, árkialakítási, leltározási munkálataihoz szakmai szoftvereket használ. A vendéglátást érintő etikai, élelmiszerbiztonsági, egészségvédelmi, környezetvédelmi szabályokat betartja és betartatja.

A szakma megnevezéseCukrász szaktechnikus
Szakma azonosítószáma5 1013 23 02
Tervezett kezdés2025. szeptember
KépzőintézményKMASZC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola
1062 Budapest, Andrássy út 63-65.
E-mail címfelnottkepzes@pestibarnabas.hu
felnottkepzes.pb@gmail.com
OM azonosító035269/001
Képzés időtartama1 tanév
Képzési napokHeti 2 hétköznap délután (elméleti órák online, gyakorlati oktatás személyes jelenléttel)
Képzésen való részvétel feltételeiÉrettségi végzettség
Foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely által kiállított szakmai alkalmassági igazolás
Szakmai végzettséggel betölthető munkakörökCukrász
Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője
Képzés díjaAz első két szakma megszerzése ingyenes

Tanulni vágyó felnőttek az alábbi „Jelentkezés” gombon/linken keresztül tudnak jelentkezni:

Jelentkezéshez kattints a jelentkezés gombra.

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.

Vissza felülre
Megszakítás