🥮🍥Légy cukrász!🍥🥮
Turizmus-vendéglátás ágazat 3️ éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
A cukrász tevékenysége során jeles alkalmak vagy hétköznapok céljából cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít.
A cukrász tevékenység tehát egy alkotás, amely során nem csupán terméket gyárt, hanem élményt teremt.
KOMPETENCIAELVÁRÁS:
👌 kézügyesség,
🧁 esztétikai érzek,
⌚️ pontosság,
👅 jó ízérzekeles,
🥰 kreativitás,
🤩 jó problémamegoldó-, stressztűrő-, együttműködő képesség,
😊 rugalmas szervezőkepésség,
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:
• felveszi, rendszerezi a megrendeléseket;
• kiválasztja a szükséges alapanyagokat;
• kiszámítja a hozzávalók mennyiségét;
• árurendelést, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ;
• szakszerűen használja a cukrászati munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket;
• betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat;
• 👥 csapatmunkabán dolgozik és együttműködik a szakmai munkában résztvevőkkel;
• őrzi a hagyományos cukrászati termékkészítés tradícióját, betartja a cukrászati termékek receptúráját, készítési módját;
• nemzetközi cukrászati termékeket, az aktuális trendeknek megfelelő termékeket keszit;
• alkalmi megrendelésekre a megrendelő kívánsága szerint esztétikus, ötletes díszmunkákat készít;
• 🍦 fagylaltokat főz és fagyaszt;
• 🍫 csokoládéból bonbonokat, díszeket készít;
• folyamatosan képzi magát;
• idegen nyelvű szakmai anyagokat olvas alapszinten, törekszik a nemzetközi trendek megismerésére.
A szakmát azoknak az érdeklődőknek ajánljuk, akik fejleszteni szeretnek a kézügyességüket, esztétikai érzéküket és kreativitásukat. Képesek fejlődni és változatos munkára vágynak.
ISKOLÁINK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:
Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola
Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Tanulni vágyó felnőttek az alábbi „Jelentkezés” gombon/linken keresztül tudnak jelentkezni:
KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.