Széchenyi 2020 befektetés a jövőbe
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

ÁLLATTENYÉSZTŐ ÉS ÁLLATEGÉSZSÉGÜGYI TECHNIKUS KÉPZÉS

Szereted az állatokat, és komolyan foglalkoznál is velük a későbbi munkád során? 

Ha igen, akkor Állattenyésztő és állategészségügyi technikus képzésünket Neked találták ki!  

A képzésbe való becsatlakozás feltétele: mezőgazdasági ismeretek tantárgyból érettségi vizsga letétele. A képzést tanulói jogviszonnyal vagy felnőttképzési jogviszonnyal esti tagozaton is lehetőséged van elvégezni. Ez a szakember a gazdasági állatok elhelyezésével, felnevelésével, hizlalásával, szaporításával foglalkozik. Gondoskodik az állatok elhelyezéséről, megszervezi, elvégzi, illetve elvégezteti az állattenyésztési munkákat. Ellenőrzi, karbantartja, üzemelteti az állattenyésztés gépeit és az állattartó épületeket. Állategészségügyi ismereteinek birtokában gondoskodik az állatok szakszerű, higiénikus elhelyezéséről, felismeri a beteg állatokat.

Munkája során szoros kapcsolatot tart az állatorvossal. Segédkezik a betegvizsgálat, betegellátás, szűrővizsgálatok, kórboncolás, sebészeti, szaporodásbiológiai, járványvédelmi, élelmiszerhigiéniai és egyes hatósági feladatok végrehajtásában, valamint állatjóléti, állathigiéniai, prevenciós feladatokat lát el. 

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZÉST MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Táncsics Mihály Mezőgazdasági Technikum, Szakképzőiskola és Kollégium 

Szívesen töltenéd az időd az imént ismertetett tevékenységekkel? Akkor látogass el a www.vacimezo.hu oldalra, hogy még többet megtudj a képzésről, a képzési helyről!

A jelentkezéshez kattints a jelentkezés gombra
Vissza felülre
Megszakítás