Széchenyi 2020 befektetés a jövőbe
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

17 Bercsényis tanuló vette át Europass bizonyítványát

A Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium partnerkapcsolata a dán Zealand Business College intézménnyel 15 éves múltra tekint vissza. A két iskola együttműködése 2004-ben indult, amikor kialakították azt a hiánypótló 10 hetes húsipari képzési programot, melyben azóta közel 300 diák vehetett részt. 2021. május 21-én újabb 17 tanuló kapott Europass bizonyítványt a Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban.

A 2019. augusztus 4. – október 11. között megvalósított Erasmus szakmai gyakorlat elismeréséül a diákok a tanulási eredményeiket részletező Europass bizonyítványt vehettek át a két kísérőtanáruktól, Tóth Judit Emma nemzetközi koordinátortól és Németh Szilárd szakmai oktatótól. A járványhelyzet most tette lehetővé, hogy a bizonyítványok átadására sor kerülhessen, azonban a külföldi iskola projektkoordinátora, Karen Inge Wahlgrén és a csoport dániai osztályfőnöke, Bojan Kovacevic csak virtuálisan vehettek részt az átadón.

Karen Inge Wahlgrén üdvözölte a diákokat, a kísérőtanárokat és az iskola vezetőségét, valamint beszédében hangsúlyozta a két iskola partnerkapcsolatának fontosságát és az ebben rejlő továbbfejlesztési lehetőségeket.

Bojan Kovacevic kiemelte, hogy a tanulók 10 hetes külföldi gyakorlata nagy lépés volt a felnőtté válás folyamatában és bízik benne, hogy ezen a szakmai úton haladnak tovább akár munkavállalóként, akár a tanulmányaik magasabb szintű folytatásával.

A csoport tízhetes programjáról részletesebben ezen a Facebook-oldalon tájékozódhatnak, míg a legjobb pillanatokat összegző videó itt található.

Az iskola elkötelezett az Erasmus program iránt és további gyakorlatok szervezését tervezi, amint a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi.

A projekt segíti a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum stratégiai irányelveit, többek között a munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő, korszerű szakképzés biztosítását.

Vissza felülre
Megszakítás