Széchenyi 2020 befektetés a jövőbe
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

TARTÓSÍTÓIPARI TECHNIKUS KÉPZÉS

🍐 Légy tartósítóipari technikus! 🍐


Élelmiszeripari üzemekben, laboratóriumokban vizsgálja az élelmiszer alapanyagok minőségét, mennyiségét. Önállóan vagy mérnöki irányítással részt vesz ezek átvételében, osztályozásában, feldolgozásában, hűtésében, csomagolásában, tárolásában.
A technikus képesítés birtokában jó áttekintőképességgel, irányítóképességgel és az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással kell rendelkezniük. Ez a szakember készíti a bébiételeket👶🍎 és a rostos és szűrt gyümölcs- és zöldségleveket🍐 is.

KÉPZÉSI FORMA:

A képzést nappali tagozaton, tanulói jogviszonyban (25 éves korig) 2 év alatt végezheted el, míg esti tagozaton, felnőttképzési jogviszonyban 1 év alatt is lehetőséged van megszerezni a képesítést.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

🥰 megbízhatóság,
⌚️ pontosság,
😎 önállóság,
🌈 színlátás,
👅 ízérzékelés,
👥 csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• meghatározza az élelmiszerek fizikai sajátosságait és kémiai összetevőit;
• mérőeszközöket kezel a nyersanyagok mennyiségi és minőségi átvételekor;
• élelmiszeripari alapműveleteket végez: melegítés, hűtés, oldatkészítés, lepárlás, desztillálás, sűrítés, erjesztés, főzés, sterilizálás, stb.;
• megszervezi a gépek és berendezések napi beállítási, karbantartási, tisztítási, javítási feladatait;
• méri az anyagnormákat, pontosítja azokat, az eredményekről grafikonokat és diagramokat készít;
• megadott szempontok szerint vizsgálja az elkészült élelmiszereket, elvégzi a mintavételt;
• gondoskodik a receptek, technológiai utasítások, környezetvédelmi és munka- védelmi előírások betartásáról;
• részfeladatokat lát el a gyártmányfejlesztés területén;
• főzelékféléket, sűrített készítményeket, püréket, szárítmányokat, gyümölcskészít- ményeket, gyümölcsleveket, húsalapú termékeket, savanyított termékeket gyárt;
• részt vesz a személyi és az üzemi technológiai higiénia ellenőrzésében;
• különleges követelményeknek megfelelő termékeket gyárt.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeretne ebben az egyre nagyobb jelentőségű iparágban dolgozni, hogy minél egészségesebb, hosszan eltartható élelmiszereket állítsanak elő a fogyasztók számára.

ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED A FENT MEGJELÖLT KÉPZÉSI FORMÁBAN:

Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (BUDAPEST)

TOVÁBBI ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:

Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (NAGYKŐRÖS)

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.

A jelentkezéshez kattints a jelentkezés gombra
Vissza felülre
Megszakítás