🍇🍷🍇 Legyél Szőlész-borász! 🍇🍷🍇
A borászat Magyarországon az egyik legősibb és legjobban megbecsült tevékenység. A szőlész-borász ismeretei kiterjednek a szőlő termesztésére, művelésére, a szüretre, a szőlőfajták feldolgozására, a borkészítés műveleteire és a bor értékesítésére is.
A jó minőségű bor előállítása nagyon összetett ismereteket igénylő munka.
A borászatok Magyarországon sokszor családi környezetben működnek, ahol a szőlész-borász szakma tradíció. A jó szőlész-borász szakember tudása a boraszatokban nagy kincs.
KÉPZÉSI FORMA:
Szőlész-borász képzésünket nappali tagozaton, tanulói jogviszonyban (25 éves korig) vagy felnőttképzési jogviszonyban esti képzési formában van lehetőséged megszerezni.
KOMPETENCIAELVÁRÁS:
🥰 megbízhatóság,
🔴 jó színlátás,
👅 kiváló ízérzékelés.
👣 állóképesség,
🤗 kezdeményezőképesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:
• elvégzi a szőlőtermesztés alapfázisait (a szőlő telepítésétől, metszésétől a növényápolásai, növényvédelmi munkákon keresztül a szüretig);
• megszervezi a feldolgozást;
• elvégzi a bor erjesztését;
• az újbort kezeli, javítja, készre kezeli;
• palackoz;
• speciális borkészítményeket állít elő;
• laboratóriumi minőségbiztosítást végez;
• rendelkezik a szakmai feladatokhoz szükséges gépészeti ismeretekkel;
• elvégzi a szakmai adminisztrációt;
• rendelkezik a bor forgalmazásához, a borturizmushoz és a bormarketinghez szükséges alapismeretekkel;
• birtokában van egyéb italkészítési ismereteknek;
• elvégzi a bor előállításához szükséges laboratóriumi vizsgálatokat.
Ajánlott mindenkinek, aki érdeklődik a szőlő termesztése, feldolgozása és a bor készítése iránt, akielköteleződne a jó minőségű és méltán híres magyar borok készítése és jó hírének fenntartása és emelése iránt.
ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:
Közép-magyarországi ASzC Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola (BUDAPEST)
KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.