🥩🍖Légy húsipari technikus!🍖🥩
A húsipari technikus szaktudásával biztonságos húsok és hústartalmú élelmiszerek jutnak el a fogyasztókhoz. Önállóan vagy mérnöki irányítással, élelmiszeripari üzemekben vagy laboratóriumokban, az élelmiszer alapanyagainak minőségi és mennyiségi átvételében, vizsgálatában, feldolgozásában, tárolási és csomagolási munkáiban vesz részt a hús- és baromfifeldolgozás területén. A technikus képesítés birtokában jó áttekintőképességgel, irányító képességgel és az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással kell rendelkezniük.
A szakma megnevezése | Húsipari technikus |
Szakma azonosítószáma | 5 0721 05 09 |
Tervezett kezdés | 2024. szeptember |
Képzőintézmény | KMASZC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium |
Telefon | +36 1 433 1200 |
E-mail cím | felnottkepzes@bercsenyisuli.hu |
OM azonosító | 035269/003 |
Képzés időtartama | 1+2 félév 1. félév ágazati alapoktatás (2024. szeptember – december) 2-3. félév szakirányú oktatás (2025. január – 2026. január) |
Képzési napok | Elmélet: online módon heti 1 délután (digitális tananyaggal) Gyakorlat: heti 1 alkalom jelenléti oktatással |
Értékelések | Évközi mérések online tesztekkel Ágazati alapvizsga az alapoktatás végén |
Előzetes tudás beszámítása | Lehetőség van szakirányú végzettség és egyéb szakirányú szakmai tapasztalat beszámítására A beszámításkor figyelembe vehető bármilyen élelmiszeripari végzettség vagy egyéb élelmiszeriparral összefüggő végzettségek, szakmai tapasztalatok |
Képzésen való részvétel feltételei | Érettségi bizonyítvány Foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely által kiállított szakmai alkalmassági igazolás |
Szakmai végzettséggel betölthető munkakörök | Hús és baromfiipari technikus Élelmiszeripari technikus |
Képzés díja | A képzés ingyenes az első szakmájukat megszerzők részére, illetve a második szakmát szerzők esetében a jogszabály (2019. évi LXXX. tv. 3. §) szerint három tanéven keresztül |
KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.