Széchenyi 2020 befektetés a jövőbe
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

HENTES ÉS HÚSKÉSZÍTMÉNY – KÉSZÍTŐ FELNŐTTKÉPZÉS

🐷🍗🥩 A hentes és húskészítmény-készítő az Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. 🥩🍗 🐷

A hentes az egyik legrégebbi, nagy hagyományokkal rendelkező szakma. A hentes munkájának köszönhető, hogy a vágóállatok, a baromfik konyhakészen, feldolgozva kerülhetnek az üzletek pultjaira. A hentes olyan húskészítményeket készít, mint például – a teljesség igénye nélkül – kolbászok, felvágottak, szalámik vagy virslik. A hentes és húskészítmény-készítő szaktudásával biztonságos húsok és hústartalmú élelmiszerek jutnak el a fogyasztókhoz. A hentes nem csak feldolgozza a húsokat, de szakszerűen ki is szolgálja a vásárlóit.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

A hentes és húskészítmény-készítő képzettséggel rendelkező szakember
• átveszi a munkaterületet;
• felméri, előkészíti a szükséges anyagokat, eszközöket;
• elsődleges feldolgozást végez;
• darabolást, csontozást végez;
• másodlagos feldolgozást végez;
• félkész- és késztermékeket készít;
• hőkezelt húskészítményeket gyárt;
• sózott, pácolt húskészítményeket gyárt;
• befejező műveleteket végez;
• gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet;
• alapméréseket végez.

A szakma megnevezéseHentes és húskészítmény-készítő
Szakma azonosítószáma4 0721 05 08
Tervezett kezdés2024. szeptember
KépzőintézményKMASZC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Telefon+36 1 433 1200
E-mailfelnottkepzes@bercsenyisuli.hu
OM azonosító035269/003
Képzés időtartama1+2 félév
1. félév ágazati alapoktatás (2024. szeptember – december)
2-3. félév szakirányú oktatás (2025. január – 2026. január)
Képzési napokElmélet: online módon heti 1 délután (digitális tananyaggal)
Gyakorlat: heti 1 alkalom jelenléti oktatással
ÉrtékelésekÉvközi mérések online tesztekkel
Ágazati alapvizsga az alapoktatás végén
Előzetes tudás beszámításaLehetőség van szakirányú végzettség és egyéb szakirányú szakmai tapasztalat beszámítására
A beszámításkor figyelembe vehető bármilyen élelmiszeripari végzettség vagy egyéb élelmiszeriparral összefüggő végzettségek, szakmai tapasztalatok
Képzésen való részvétel feltételeiAlapfokú iskolai végzettség
Foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely által kiállított szakmai alkalmassági igazolás
Szakmai végzettséggel betölthető munkakörökHúsfeldolgozó
Húsfeldolgozó (Csontozó)
Húsfeldolgozó (Húsipari termékgyártó)
Képzés díjaA képzés ingyenes az első szakmájukat megszerzők részére, illetve a második szakmát szerzők esetében a jogszabály (2019. évi LXXX. tv. 3. §) szerint három tanéven keresztül
Tanulni vágyó felnőttek az alábbi „Jelentkezés” gombon/linken keresztül tudnak jelentkezni:
Jelentkezéshez kattints a jelentkezés gombra.

KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.

Vissza felülre
Megszakítás