🐷🍗🥩 A hentes és húskészítmény-készítő az Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. 🥩🍗 🐷
A hentes az egyik legrégebbi, nagy hagyományokkal rendelkező szakma. A hentes munkájának köszönhető, hogy a vágóállatok, a baromfik konyhakészen, feldolgozva kerülhetnek az üzletek pultjaira. A hentes olyan húskészítményeket készít, mint például – a teljesség igénye nélkül – kolbászok, felvágottak, szalámik vagy virslik.
A hentes és húskészítmény-készítő szaktudásával biztonságos húsok és hústartalmú élelmiszerek jutnak el a fogyasztókhoz. A hentes nem csak feldolgozza a húsokat, de szakszerűen ki is szolgálja a vásárlóit.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
- 👣 jó állóképesség,
- 🥰 megbízhatóság,
- 👅 megfelelő ízérzékelés,
- 👌 jó kézügyesség,
- 👥 de előnyödre válik majd az is, ha csapatjátékos vagy.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- A hentes és húskészítmény-készítő képzettséggel rendelkező szakember
- átveszi a munkaterületet;
- felméri, előkészíti a szükséges anyagokat, eszközöket;
- elsődleges feldolgozást végez;
- darabolást, csontozást végez;
- másodlagos feldolgozást végez;
- félkész- és késztermékeket készít;
- hőkezelt húskészítményeket gyárt;
- sózott, pácolt húskészítményeket gyárt;
- befejező műveleteket végez;
- gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet;
- alapméréseket végez.
A szakma ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerű húskészítmények összeállítása, elkészítése, előállítása, illetve szeret csapatban dolgozni.
NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK
Diákjaink számára folyamatosan biztosítjuk a külföldi tapasztalatszerzést, ezzel segítve őket szakmai készségeik és nyelvi kompetenciáik továbbfejlesztésében. A hentes és húskészítmény-készítő képzésben résztvevőknek évről évre Dániában biztosítunk szakmai gyakorlatot.
Nyolcadikosok figyelem!
A továbbtanuláshoz a jelentkezést az osztályfőnökötökön keresztül kell intézni!
ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:
Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Közép-magyarországi ASzC Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium