🥤🍺 Légy erjedés- és üditőital-ipari termékkészítő! 🍺🥤
Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
Ezzel a szakmával rendelkező szakember az összetett ismereteinek köszönhetően keresett munkaerővé válhat. Ide tartozik az üdítőital gyártás, a sörgyártás 🍺, a pálinkagyártás 🍸 és a szikvízgyártás 💧 is. Az erjedésipar elsőre ismeretlennek tűnhet, de termékeit napi szinten fogyaszthatjuk. Erjedésen alapul a szesz, az ecet és az élesztő gyártása is. Emellett a szeszes italokat is az erjedésipari szakemberek készítik.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
- 😊 megbízhatóság,
- 👣 állóképesség,
- 🌈 színlátás,
- 👅 ízérzékelés,
- 👥 csapatmunka.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- élelmiszerbiztonsági és üzembiztonsági feladatokat lát el;
- vállalkozást indít, működtet, termékeket értékesít;
- alkalmazza a jövedéki termékekre vonatkozó törvény szabályait;
- alapanyag átvételt, minősítést és előkészítést végez;
- szikvizet, üdítőitalt, ásványvizet gyárt;
- malátát és sört gyárt;
- gyümölcspálinkát és szeszt gyárt;
- szeszesitalt gyárt;
- keményítőt és keményítő hidrolizátumot gyárt;
- sütőélesztőt gyárt;
- ecetet gyárt.
Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik érdeklődnek az üdítőitalok gyártása, az alkohol tartalmú italok készítése, az erjedéskor lejátszódó ,,titkos” folyamatok és azok irányítása iránt.
NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK
A szakmát választó diákoknak Észtországban van lehetőségük bővíteni tanulmányaikat, illetve szakmai gyakorlaton részt venni.
Nyolcadikosok figyelem!
A továbbtanuláshoz a jelentkezést az osztályfőnökötökön keresztül kell intézni!
ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:
Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium