🍭🍫🍡Légy édességkészítő!🍡🍫🍭
Élelmiszeripar ágazat 3️ éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
Az édességkészítő az ember legkedvesebb élelmiszereit, az 🍬édességeket🍬 és a 🥨sós aprósüteményeket🥨 készíti. Neki köszönhetően élvezhetjük a csokoládék, a teasütemények, a kekszfélék, a drazsék, a bonbonok nyújtotta kellemes élményeket, és még sok-sok más termékük teszi élvezetesebbé mindennapjainkat. Az édességkészítő képes arra, hogy kézműves és ipari körülmények között is megfelelő édességeket készítsen.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
- 👌 kézügyesség
- 👅 ízérzékelés,
- 👥 együttműködés,
- 🥰 elkötelezettség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
- technológiai, illetve termelési számításokat végez;
- átveszi és előkészíti a gyártáshoz szükséges anyagokat;
- a munka megkezdése előtt ellenőrzi a gépeket, berendezéseket, eszközöket;
- kezeli a gépeket, berendezéseket;
- édesipari félkész és késztermékeket készít;
- a készterméket átadja a hűtő- vagy tároló raktárnak, illetve elvégzi a raktározást;
- a hatályos szabályozások szerint kezeli a képződő hulladékot;
- alapanyagot, készterméket vizsgál, illetve ellenőriz;
- gyártásközi vizsgálatokat végez.
Ajánlott minden fiatal számára, aki szereti az édességeket, szeretne igényes munkát kiadni a kezéből, aki elkötelezettséget érez a nemes nyersanyagokból készült termékek iránt.
NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK
Édességkészítő tanulóink Dániában, Erdélyben és Tenerifén több hetes szakképző iskolai szakmai gyakorlaton vehetnek részt, ahol megtanulhatnak olyan helyi különlegességeket elkészíteni, mellyel színesítik itthoni tanulmányaikat.
Nyolcadikosok figyelem!
A továbbtanuláshoz a jelentkezést az osztályfőnökötökön keresztül kell intézni!
ISKOLÁNK, AHOL A KÉPZETTSÉGET MEGSZEREZHETED:
Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola