Széchenyi 2020 befektetés a jövőbe
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

AUTOMATA ÖNTÖZŐRENDSZER ÉPÍTŐ ÉS KARBANTARTÓ

Az automata öntözőrendszer építő és karbantartó szakember tevékenysége során jellemzően földbe telepített és/vagy föld feletti öntözőrendszert létesít kultúrnövények, gyepfelületek, virágok, cserjék, fák részére. Az automata öntözőrendszer karbantartása során a legfontosabb feladat a téli üzemszünet után a tavaszi újraindítás, illetve az őszi időszakban az öntözőrendszer leállítása, téliesítése. Az öntözőrendszert hozzá tudja igazítani a különböző növényzethez és a változó évszakokhoz.

A képzés megnevezéseAutomata öntözőrendszer építő és karbantartó
Pk azonosító08124002
Tervezett kezdés2024.09.20.
KépzőintézményKözép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum
EngedélyszámE/2021/000028
Képzés időtartama5 hónap
Képzési napokPéntek és szombat 8:00 – 16:00
Képzésen való részvétel feltételei Középfokú iskolai végzettség
Foglalkozásegészségügyi szakellátóhely által kiállított szakmai alkalmassági igazolás
Munkaterület leírásaAz automata öntözőrendszer építő és karbantartó szakember tevékenysége során jellemzően földbe telepített és/vagy föld feletti öntözőrendszert létesít kultúrnövények, gyepfelületek, virágok, cserjék, fák részére. Az automata öntözőrendszer karbantartása során a legfontosabb feladat a téli üzemszünet után a tavaszi újraindítás, illetve az őszi időszakban az öntözőrendszer leállítása, téliesítése. Az öntözőrendszert hozzá tudja igazítani a különböző növényzethez és a változó évszakokhoz. Szakmai tanácsot ad az új öntözési igényekkel kapcsolatban. A tevékenységhez szükséges megfelelő ismeretei vannak a talajokról, növényekről, időjárásról, hidraulikai számításokról, tervezési elvekről és szempontokról, szerelési technológiákról, az egyenáramról és a váltóáramról, a kisfeszültséggel vagy törpefeszültséggel működő berendezésekről. Ismeri a kapcsolódó mérési eljárásokat, mérőeszközöket, amelyek alapján tud hibát keresni. Minden esetben ismeri és betartja az érintésvédelmi és balesetvédelmi szabályokat.
Képzés témaköreiAz öntözést meghatározó körülmények Áramlástechnikai ismeretek Az öntözőrenszer vízkijuttató elemei Az öntözőtelep elemei, karbantartásuk Csőhálózatok, gyorskötő idomok technikai jellemzői, szerelése PE csövek hegesztése Automata öntözőrendszer tervezésének elmélete és gyakorlata hagyományos és számítógépes eszközökkel Az öntözőtelepek építésének lépései
Képzés elvégzésével megszerezhető dokumentumTanúsítvány
Vizsgával kapcsolatos információkA képzést sikeresen elvégzők a tanúsítvány birtokában jelentkezhetnek szakképesítő vizsgára akkreditált vizsgaközpontnál. A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum mellett működő Szakmai Vizsgaközpont vállalja a képzéseinken résztvevők számára a vizsga megszervezését és lebonyolítását. (www.szakmaivizsgakozpont.hu) A vizsga díját a vizsgaközpont határozza meg. A képzési díj a vizsga díját nem tartalmazza!
A képzés helyszíneKMASZC Varga Márton Kertészeti Technikum és Kollégium
1149 Budapest Mogyoródi út 56-60.
Képzés díjaA képzés ingyenesen elvégezhető
KapcsolattartóFont Erika
TelefonHétfő – péntek: +36-30-950-2900
E-mailfont.erika@vmszki.hu
A jelentkezéshez kattints a jelentkezés gombra
Vissza felülre
Megszakítás