✅🥙🍟✅Légy élelmiszer-ellenőrzési technikus!✅🥙🍟✅
Az élelmiszer-ellenőrzési technikus rendelkezik a teljes élelmiszeripart átfogó ismeretekkel. A különböző élelmiszerek és az azokhoz szükséges alapanyagok, félkész- és késztermékek, csomagolóanyagok eltérő tulajdonságainak (analitikai, mikrobiológiai, érzékszervi) eltérő tulajdonságainak vizsgálatait végzi.
Ismernie kell a különböző élelmiszeripari műveletek hatásait, az azokat befolyásoló tényezőket. Munkája kiterjed a technológiai folyamatok ellenőrzésére is. Jól végzett munkájával hozzájárul a biztonságos élelmiszerek előállításához.
KÉPZÉSI FORMA:
A képzést tanulói jogviszonyban 1 éves képzési idővel tudod elvégezni.
A becsatlakozás feltétele: szakmai érettségi.
KOMPETENCIAELVÁRÁS:
⏰ pontosság,
💪 önbizalom,
😇 türelem,
🥰 megbízhatóság,
👉 kezdeményezőképesség,
🤓 elköteleződés,
🌈 színlátás,
👅 ízérzékelés,
👥 csapatmunka.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:
• a munkaterületet előkészíti;
• mintát vesz;
• minták előkészítését végzi;
• a munkafolyamatot előkészíti;
• laboratóriumi méréseket végez;
• laboratóriumi eszközöket, műszereket használ;
• minták összetételének minőségi meghatározását végzi;
• minták összetételének mennyiségi meghatározását végzi;
• adminisztrációs munkát végez;
• a vizsgált mintát a kapott eredmények alapján minősíti;
• technológiai utasításokat, környezetvédelmi, minőségbiztosítási, higiéniai előírásokat betart és betartat;
• élelmiszer-higiéniai, hatósági, járványvédelmi és szolgáltatótevékenységet végez;
• élelmiszer-biztonságot ellenőriz (üzemben és laborban).
A szakma megnevezése | Élelmiszer-ellenőrzési technikus |
Szakma azonosítószáma | 5 0721 05 03 |
Tervezett kezdés | 2024. szeptember |
Képzőintézmény | KMASZC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola 1062 Budapest, Andrássy út 63-65. |
E-mail cím | felnottkepzes@pestibarnabas.hu felnottkepzes.pb@gmail.com |
OM azonosító | 035269/001 |
Képzés időtartama | 1 tanév |
Képzési napok | Heti 2 hétköznap délután (elmélet online, gyakorlat jelenléti oktatás formájában) |
Képzésen való részvétel feltételei | Érettségi végzettség Foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely által kiállított szakmai alkalmassági igazolás |
Szakmai végzettséggel betölthető munkakörök | Élelmiszer-ipari technikus |
Képzés díja | Az első két szakma megszerzése ingyenes |
KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.