Széchenyi 2020 befektetés a jövőbe
Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

ÉLELMISZER-ELLENŐRZÉSI TECHNIKUS KÉPZÉS – BUDAPEST

✅🥙🍟✅Légy élelmiszer-ellenőrzési technikus!✅🥙🍟✅

Az élelmiszer-ellenőrzési technikus rendelkezik a teljes élelmiszeripart átfogó ismeretekkel. A különböző élelmiszerek és az azokhoz szükséges alapanyagok, félkész- és késztermékek, csomagolóanyagok eltérő tulajdonságainak (analitikai, mikrobiológiai, érzékszervi) eltérő tulajdonságainak vizsgálatait végzi.
Ismernie kell a különböző élelmiszeripari műveletek hatásait, az azokat befolyásoló tényezőket. Munkája kiterjed a technológiai folyamatok ellenőrzésére is. Jól végzett munkájával hozzájárul a biztonságos élelmiszerek előállításához.

KÉPZÉSI FORMA:

A képzést tanulói jogviszonyban 1 éves képzési idővel tudod elvégezni.

A becsatlakozás feltétele: szakmai érettségi.

KOMPETENCIAELVÁRÁS:

⏰ pontosság,
💪 önbizalom,
😇 türelem,
🥰 megbízhatóság,
👉 kezdeményezőképesség,
🤓 elköteleződés,
🌈 színlátás,
👅 ízérzékelés,
👥 csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:

• a munkaterületet előkészíti;
• mintát vesz;
• minták előkészítését végzi;
• a munkafolyamatot előkészíti;
• laboratóriumi méréseket végez;
• laboratóriumi eszközöket, műszereket használ;
• minták összetételének minőségi meghatározását végzi;
• minták összetételének mennyiségi meghatározását végzi;
• adminisztrációs munkát végez;
• a vizsgált mintát a kapott eredmények alapján minősíti;
• technológiai utasításokat, környezetvédelmi, minőségbiztosítási, higiéniai előírásokat betart és betartat;
• élelmiszer-higiéniai, hatósági, járványvédelmi és szolgáltatótevékenységet végez;
• élelmiszer-biztonságot ellenőriz (üzemben és laborban).

A szakma megnevezéseÉlelmiszer-ellenőrzési technikus
Szakma azonosítószáma5 0721 05 03
Tervezett kezdés2024. szeptember
KépzőintézményKMASZC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola
1062 Budapest, Andrássy út 63-65.
E-mail címfelnottkepzes@pestibarnabas.hu
felnottkepzes.pb@gmail.com
OM azonosító035269/001
Képzés időtartama1 tanév
Képzési napokHeti 2 hétköznap délután (elmélet online, gyakorlat jelenléti oktatás formájában)
Képzésen való részvétel feltételeiÉrettségi végzettség
Foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely által kiállított szakmai alkalmassági igazolás
Szakmai végzettséggel betölthető munkakörökÉlelmiszer-ipari technikus
Képzés díjaAz első két szakma megszerzése ingyenes


KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.

A jelentkezéshez kattints a jelentkezés gombra
Vissza felülre
Megszakítás