✅🥙🍟✅Légy élelmiszer-ellenőrzési technikus!✅🥙🍟✅
Az élelmiszer-ellenőrzési technikus rendelkezik a teljes élelmiszeripart átfogó ismeretekkel. A különböző élelmiszerek és az azokhoz szükséges alapanyagok, félkész- és késztermékek, csomagolóanyagok eltérő tulajdonságainak (analitikai, mikrobiológiai, érzékszervi) eltérő tulajdonságainak vizsgálatait végzi.
Ismernie kell a különböző élelmiszeripari műveletek hatásait, az azokat befolyásoló tényezőket. Munkája kiterjed a technológiai folyamatok ellenőrzésére is. Jól végzett munkájával hozzájárul a biztonságos élelmiszerek előállításához.
KÉPZÉSI FORMA:
A képzést nappali tagozaton, tanulói jogviszonnyal 2 év alatt végezheted el.
KOMPETENCIAELVÁRÁS:
⏰ pontosság,
💪 önbizalom,
😇 türelem,
🥰 megbízhatóság,
👉 kezdeményezőképesség,
🤓 elköteleződés,
🌈 színlátás,
👅 ízérzékelés,
👥 csapatmunka.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ:
• a munkaterületet előkészíti;
• mintát vesz;
• minták előkészítését végzi;
• a munkafolyamatot előkészíti;
• laboratóriumi méréseket végez;
• laboratóriumi eszközöket, műszereket használ;
• minták összetételének minőségi meghatározását végzi;
• minták összetételének mennyiségi meghatározását végzi;
• adminisztrációs munkát végez;
• a vizsgált mintát a kapott eredmények alapján minősíti;
• technológiai utasításokat, környezetvédelmi, minőségbiztosítási, higiéniai előírásokat betart és betartat;
• élelmiszer-higiéniai, hatósági, járványvédelmi és szolgáltatótevékenységet végez;
• élelmiszer-biztonságot ellenőriz (üzemben és laborban).
Ajánlott mindenki számára, aki érdeklődik a laboratóriumi vizsgálatok iránt. Szívesen végezne higiénikusi és minőségbiztosítási tevékenységet az élelmiszerek minősítése mellett.
ISKOLÁINK, AHOL A FENT MEGJELÖLT KÉPZÉSI FORMÁBAN MEGSZEREZHETED A KÉPZETTSÉGET:
Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola (BUDAPEST)
TOVÁBBI ISKOLÁNK, AHOL A MEGSZEREZHETED A KÉPZETTSÉGET:
Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (NAGYKŐRÖS)
KÉPEK A KÉPZÉSRŐL:
Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.